Tid: 20 min. | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: |||||
BEARNAISE MAYO
2 dl mayonnaise | Blade fra 2-3 stilke estragon | 1/2 tsk. hvidvinseddike | 1 tsk. dijonsennep | 1 finthakket løg | 1 fed finthakket hvidløg | Saft fra en halv citron
Rør mayonnaise, hakket estragon, hakket løg, hvidvinseddike, citronsaft, dijonsennep og hvidløg godt sammen i en skål.
Smag til med salt og peber, og juster evt. smagen med ekstra estragon og sennep.
Lad béarnaise-mayoen hvile tildækket i køleskabet i mindst 30 minutter.
LØGRINGE
2 store løg |1 dl hvedemel | 1 tsk. bagepulver |1 tsk. paprika| 1/2 tsk. hvidløgspulver | 1/2 tsk. løgpulver
1 dl mælk | 1 æg | Vegetabilsk olie
Skræl løgene og skær dem i skiver på ca. 1,25 centimeters bredde. Del ringene fra hinanden, så du har individuelle løgringe.
Bland hvedemel, bagepulver, paprika, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber i en skål.
Pisk æg og mælk sammen i en anden skål.
Varm olien op til 180-190 grader i en dyb gryde eller en frituregryde.
Dyp hver løgring i melblandingen, så den er
godt dækket. Dyp derefter i æggemælksblandingen og så tilbage i melet for en anden panering.
Steg ringene sprøde og gyldne i den varme olie. Det tager ca. 2-3 minutter.
Brug en hul ske til at fjerne de friterede løgringe fra olien, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
CONFITEREDE CHERRYTOMATER
250 g cherrytomater | 2-3 fed hvidløg | 2-3 kviste frisk rosmarin | Jomfruolivenolie
Varm ovnen op til 135 grader.
Skyl cherrytomaterne og fjern stilkene.
Dæk bunden af et ovnfast fad med et tyndt lag jomfruolivenolie.
Fordel et enkelt lag cherrytomer i fadet i
sammen med de knuste hvidløgsfed. Pynt
med rosmarinkviste og drys med salt og
peber efter smag.
Dæk fadet med staniol og bag tomaterne i 2-2,5 timer, indtil cherrytomaterne er begyndt at skrumpe og karamellisere.
Lad tomaterne køle lidt af inden servering.
Servér roastbeef med løgringe, tomater og béarnaise-mayo sammen med smørristet rugbrød.
ØLANBEFALING
Ravnsborg Rød - Læs om øllen her