Bryghuset

Nørrebro Bryghus åbnede dørene i 2003 og var fra starten et fyrtårn i den danske ølkultur, som voksede sammen med bryghuset.

Nørrebro Bryghus har været med til at flytte danskernes holdning og grænser til øl. Mange gæster har besøgt huset og har gennem årene oplevet fremragende øl og store smagsoplevelser.
Vores brygger Michael Rahbek brygger øl med inspiration fra både den belgiske, tyske, engelske og navnlig den amerikanske brygkultur.

På bryghuset i Ryesgade bliver der brygget helt unikke og eksperimenterende øl af vores rebelske lillesøster BRAW. Nogle af disse øl kan kun smages på restauranten eller i baren i Ryesgade på Nørrebro, hvorimod de mere klassiske Nørrebro Bryghus øl produceres både til restauranten og til flaske.

Interessen for vores øl har været stor, så de serveres på mange cafer, restauranter og barer, samt sælges på flaske i flere supermarkeder.

Mad og øl kombineres, så det giver en helhedsoplevelse for gæsten. Øl og årstider er omdrejningspunktet for køkkenet med inspiration fra den franske madskole og det nordiske køkken. Menuen tilpasses de mange smagsoplevelser i øl, malt, humle og krydderier.

Køkkenet benytter de nordiske råvarer, som passer perfekt til øl. Køkkenet eksperimenterer og udvikler på den danske gastronomi og menukortet skiftes ofte.

Køkkenet byder blandt andet på 7-retters sæsonmenu, der i bedste Nørrebro stil også fås i en vegansk version.

Mere end et årti og 250 forskellige øl senere er Nørrebro Bryghus solidt placeret, som et omdrejningspunkt i den danske ølkultur. Med friske ideer, kærlighed til øl og hårdt arbejde har bryggerne brygget alt fra sorte til lyserøde, bomstærke til spæde, sommerfriske til vintervarmende typer af øl.

Vi er råvarefanatikere og det kommer til udtryk i vores køkken, hvor vores kreative kokke ofte skifter ud i retterne, så menuen altid reflekterer sæsonen og de råvarer der er tilgængelige på dagen.

Ølfilosofi

Nørrebro Bryghus brygger og serverer velsmagende specialøl af økologiske råvarer.

Vi udvikler konstant på de klassiskeøltyper. Vores brygger, får inspiration fra årstiderne, trenden inden for mikrobryg og andre ølkulturer. Vi er alsidige og varierer de øltyper vi har på hanen i resturanten i Ryesgade.

Vores ølkort byder på søde, sure, bitre, kraftige, milde, tørre og humlede øl, så der er øl for enhver smag, enhver sindsstemning og enhver anledning. Øl og mad afstemmes, vi sammensætter ølmenuer der passer til det aktuelle menukort.

Siden åbningen af Bryghuset i september 2003, har vi brygget mere end 250 forskellige øltyper, hver med sin smag og personlighed. Vores øl er unikke, smagsfulde og tilsat en god portion fantasi.

Vores brygger kombinere ingredienserne vand, malt, humle, gær og krydderier og har respekt for de gamle traditioner for ølbrygning.

Den amerikanske ølkultur ligger vores hjerte nært, men mere klassisk ølkulturer som tysk, belgisk, tjekkisk og engelsk er også med til at inspirerede vores bryggeri.

Øl og mad

Øl og økologi er omdrejningspunkt for køkkenet i Nørrebro Bryghus – som inspirationskilde, ingrediens og krydderi - og den drikkevare, der ledsager maden.

Køkkenets indspirationkilde er øl, årstidernes økologiske råvarer og det traditionelle nordiske køkken. Nørrebro Bryghus’ køkken karakteriseres som et nutidigt, øl-baseret brasserie-køkken i den bedste ende.

Køkkenets raffinerede og udfordrende omgang med øl, årstider og økologi, samt respekten for de fundamentale gastronomiske spilleregler giver en fin balance mellem smagsindtryk og mundfølelser.

Hvilket har givet Bryghusets køkken dets helt egen personlighed.

Brygningen

Udgangspunktet for en velsmagende øl findes i øllets fire basisingredienser, nemlig malt, vand, humle og gær. Og de absolut bedste af slagsen, vi kan skaffe. Dertil kommer en god opskrift og en grundig og talentfuld brygger - så kan det ikke gå helt galt.

Fra malten kommer øllets farve samt en masse smag og sødme og fra sødmen stammer alkoholen. Malten knuses og alle godterne udvindes i brygvandet. Dernæst fjernes skallerne fra malten i en si og sukkervandet - urten - koges med den vidunderlige humle, som konserverer øllet og giver tilpas bitterhed og inciterende aromaer.

Næst følger den ugelange gæring, hvor ølgæren laver sukkerstoffer om til alkohol og kulsyre - det, du stifter bekendtskab med som øllets bobler. Endelig modnes øllet, og det tager alt fra et par uger til flere år alt afhængig af øltypen.

Tilbage står kun at nyde øllet - og det gøres naturligvis bedst på Nørrebro Bryghus.

Kontakt

Vi er altid klar til dit besøg og til at tage imod eventuelle spørgsmål

Nørrebro Bryghus
Ryesgade 3
2200 København N

Cvr. nr. 26882451

Telefon:
3530 0530

Henvendelser omkring selskaber sker via selskabs formular her

Mail vedr. restaurant og bar: info@noerrebrobryghus.dk

Kontrolrapport

Find vores kontrolrapporter her

Gå til Whistleblower system her

Se cookiepolitik her
her

Åbningstider

Man-ons:
Køkken lukket
Baren åben 12.00 - 22.00
Torsdag:
12.00-00.00
Fre-lør:
12.00-00.00
Søn:
Lukket

Lukkedage i restauranten
Søndag - Onsdag

Find vej

Bil

Bus

Tog

Cykel, gå-ben og kørestole