Forårets opskrifter

Vores køkkenchef Morten Rasmussen har været en tur i køkkenet for at lave 3 opskrifter til dig, der har købt vores forårskasse. 

Menuen består af 3 retter, hvor alle retterne indeholder enten øl eller cider på den ene eller anden måde. 

God fornøjelse med madlavningen. 


Surdejstoast med rejer

Spicy tomatsalsa, røget paprika mayo og brøndkarse

1 kg cherrytomater - 100 g sukker - 2 stk chilli - 1 stk ingefær - 4 tsk røget paprika - 400 g rejer - 1 potte brøndkarse - 3 spsk. Tomatpulver - 3 dl Kings County Brown Ale - 2 æggeblommer - 2 spsk æbleeddike - 150 g neutral olie - 4 stk surdejsbrød (andet lyst brød kan også bruges)

Tomatsalsa

Cherry tomater halveres, hak chili og ingefær, kom det hele i en gryde med 1 dl vand 3 dl Kings County Brown Ale, sukker og 2 tsk paprika.

Koges i ca 20 min ved svag varme til det har en tyk konsistent

Røget paprika mayo

Kom æggeblommer, eddike, 2 tsk salt og røget paprika i en skål

Pisk det ”sejt” (1 min tid)

Tilsæt olie langsomt mens du pisker hurtigt, start stille og roligt med olien. Hvis den bliver meget tyk kan det justeres med lidt vand

Anretning

Rist brødet og kom den afkølet tomatsalsa på, samt rejer og tomatpulver, pyntes med brøndkarse

Kokkens ølanbefaling:
Serveres med Stuykman Weissbier


Stegte sild

Med æblekompot, jordskokke og æblesalat til 4 personer

4 store sildefilet, 2 spsk stærk dijon sennep, 1 tsk tøret dild, 6 stk granny smidt æbler, 1 stk chilli, 1 stk lille ingefær, 3 stk løg, 1 dl lagereddike, 1 dl Kings Countyr Brown Ale, 2 dl æblecider, 1 dl sukker, 200 g rugmel, 4 bagekartofler, ½ citron, 0,5 l neutral olie (til friture)

Stegte sild

Start med at lave en syltelage, 1 dl Kings County Brown Ale, 1 dl eddike, 1 dl sukker koges op.

Mix dijon sennep, lidt salt og tøret dild i en en skål så det er klart til at komme i sildefile

Fjern ben på sildefilerne, smør indersiden af filerne med dijon og dild mixen og fold dem på midten

Skær løgene i strimler, steg af på panden uden de får alt for meget farve

Tænd for en pande, smær og olie kommes på, vend sildefilerne i rugmel, og steges på panden i ca 2 min

Sildefileterne kommes i en bøtte, løg og sylte lage kommes over 

Æble kompot

 Skræl æblerne, skær fri fra kærnehuset, hak chilli og ingefær og kom det hele i en gryde med 2 dl æblecider og 2 dl vand. Koges ved svag varme i ca 15 min til de er møre. Blend kompotten helt glat. 

Æble/jordskokke salat

Skær æbler og jordskokker i julienne (2x2 mm strimler) kommes op i en skål eller bøtte, 1 tsk olivenolie samt 1 tsk citron saft kommes i og blandes sammen 

Kartoffelchips

Bagekartofler skæres ud i julienne (2x2 mm strimler) udblødes i vand i ca 10 min.

Dryppes godt af og tørres let med et viskestykke

Ta' en gryde med olie og varm op til 160 grader

Kartoffel kommes i frituren og røres under omrøring til de er gyldne

Tages op af friture på et fedt sugende stykke papir og drysses med salt

Kokkens ølanbefaling:
Serveres med Stan The Man


Æbletrifli

Med Hvedeølsmousse

100 g æggeblommer - 100 g sukker - 2 stk citroner - 330 ml fløde (flødeskum) - 4 stk husblas - 40 g Stuykman Weissbier

Hvedeølsmousse

Udblød husblast i ca 10 min

Æggeblommer og sukker piskes stift (æggesnaps)

Riv skal af citronerne og pres juicen ud af dem, koges op med stuykman

Husblas kommes i øl-lagen og derefter kommes i æggesnapsen

På køl i min 4 timer inden brug og piskes inden den serveres

Karmeliseret æblekompot

10 stk granny smidt æbler - 200 g sukker -2 dl æblecider - 1 stk vanilie

Skræl og skær æblet fri fra kærner

Karamelliser sukkert til det er gyldent

Kom derefter æblerne på samt æblecider og vanilie

Koges møre og og derefter stampes med et piskeris så der stadig er lidt struktur i æblerne

Kokkens ølanbefaling:
Serveres med Nordvest Porter

Velbekomme!

Kontakt

Vi er altid klar til dit besøg og til at tage imod eventuelle spørgsmål

Nørrebro Bryghus
Ryesgade 3
2200 København N

Cvr. nr. 26882451

Telefon:
3530 0530

Mail til bryggeri og webshop: support@noerrebrobryghus.dk
Mail vedr. restaurant og bar: info@noerrebrobryghus.dk

Kontakt vores bryggeri på 46 55 04 70
Åben mandag - fredag 9.00 - 15.00

Baldersbuen 25
2640 Hedehusene

Åbningstider

Åbningstider i restauranten:

Man-tor:
12.00-23.00
Fre-lør:
12.00-00.00
Søn:
12.00-22.00

Find vej

Bil
Bus
Tog
Cykel eller gå-ben


X
×
Book et bord
Ring op
Find vej
Menu