Vores køkkenchef Morten Rasmussen har været en tur i køkkenet for at lave 3 opskrifter til dig, der har købt vores forårskasse.
Menuen består af 3 retter, hvor alle retterne indeholder enten øl eller cider på den ene eller anden måde.
God fornøjelse med madlavningen.
Spicy tomatsalsa, røget paprika mayo og brøndkarse
1 kg cherrytomater - 100 g sukker - 2 stk chilli - 1 stk ingefær - 4 tsk røget paprika - 400 g rejer - 1 potte brøndkarse - 3 spsk. Tomatpulver - 3 dl Kings County Brown Ale - 2 æggeblommer - 2 spsk æbleeddike - 150 g neutral olie - 4 stk surdejsbrød (andet lyst brød kan også bruges)
Tomatsalsa
Cherry tomater halveres, hak chili og ingefær, kom det hele i en gryde med 1 dl vand 3 dl Kings County Brown Ale, sukker og 2 tsk paprika.
Koges i ca 20 min ved svag varme til det har en tyk konsistent
Røget paprika mayo
Kom æggeblommer, eddike, 2 tsk salt og røget paprika i en skål
Pisk det ”sejt” (1 min tid)
Tilsæt olie langsomt mens du pisker hurtigt, start stille og roligt med olien. Hvis den bliver meget tyk kan det justeres med lidt vand
Anretning
Rist brødet og kom den afkølet tomatsalsa på, samt rejer og tomatpulver, pyntes med brøndkarse
Kokkens ølanbefaling:
Serveres med Stuykman Weissbier
Med æblekompot, jordskokke og æblesalat til 4 personer
4 store sildefilet, 2 spsk stærk dijon sennep, 1 tsk tøret dild, 6 stk granny smidt æbler, 1 stk chilli, 1 stk lille ingefær, 3 stk løg, 1 dl lagereddike, 1 dl Kings Countyr Brown Ale, 2 dl æblecider, 1 dl sukker, 200 g rugmel, 4 bagekartofler, ½ citron, 0,5 l neutral olie (til friture)
Stegte sild
Start med at lave en syltelage, 1 dl Kings County Brown Ale, 1 dl eddike, 1 dl sukker koges op.
Mix dijon sennep, lidt salt og tøret dild i en en skål så det er klart til at komme i sildefile
Fjern ben på sildefilerne, smør indersiden af filerne med dijon og dild mixen og fold dem på midten
Skær løgene i strimler, steg af på panden uden de får alt for meget farve
Tænd for en pande, smær og olie kommes på, vend sildefilerne i rugmel, og steges på panden i ca 2 min
Sildefileterne kommes i en bøtte, løg og sylte lage kommes over
Æble kompot
Skræl æblerne, skær fri fra kærnehuset, hak chilli og ingefær og kom det hele i en gryde med 2 dl æblecider og 2 dl vand. Koges ved svag varme i ca 15 min til de er møre. Blend kompotten helt glat.
Æble/jordskokke salat
Skær æbler og jordskokker i julienne (2x2 mm strimler) kommes op i en skål eller bøtte, 1 tsk olivenolie samt 1 tsk citron saft kommes i og blandes sammen
Kartoffelchips
Bagekartofler skæres ud i julienne (2x2 mm strimler) udblødes i vand i ca 10 min.
Dryppes godt af og tørres let med et viskestykke
Ta' en gryde med olie og varm op til 160 grader
Kartoffel kommes i frituren og røres under omrøring til de er gyldne
Tages op af friture på et fedt sugende stykke papir og drysses med salt
Kokkens ølanbefaling:
Serveres med Stan The Man
Med Hvedeølsmousse
100 g æggeblommer - 100 g sukker - 2 stk citroner - 330 ml fløde (flødeskum) - 4 stk husblas - 40 g Stuykman Weissbier
Hvedeølsmousse
Udblød husblast i ca 10 min
Æggeblommer og sukker piskes stift (æggesnaps)
Riv skal af citronerne og pres juicen ud af dem, koges op med stuykman
Husblas kommes i øl-lagen og derefter kommes i æggesnapsen
På køl i min 4 timer inden brug og piskes inden den serveres
Karmeliseret æblekompot
10 stk granny smidt æbler - 200 g sukker -2 dl æblecider - 1 stk vanilie
Skræl og skær æblet fri fra kærner
Karamelliser sukkert til det er gyldent
Kom derefter æblerne på samt æblecider og vanilie
Koges møre og og derefter stampes med et piskeris så der stadig er lidt struktur i æblerne
Kokkens ølanbefaling:
Serveres med Nordvest Porter
Velbekomme!