Tid: 3 timer | Arbejdstid: 30 minutter | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: |||||
Ølmatch: Ravnsborg Rød
TÆRTESKAL – KAN LAVES DAGEN FØR
350 g hvedemel | 60 g flormelis | 200 g koldt smør | 2 æggeblommer
Bland 350 g mel, 60 g flormelis og smuldre 200 g koldt smør i tern i melet
Saml dejen med 2 æggeblommer
Rul ud eller trykkes ud i 4 tærteforme (10 cm i diameter)
Bag i ovnen i 12 min ved 200°
CHOKOLADEMOUSSE – KAN LAVES DAGEN FØR
175 g mørk chokolade | 1,5 dl fløde | 3 æggeblommer | 3 æggehvider | 60 g sukker
Smelt 175 g chokolade med 1,5 dl fløde ved svag varme og køl til stuetemp.
Rør 3 æggeblommer i chokolademassen
Pisk 3 æggehvider med 60 g sukker til sukkeret ikke knaser mere
Pisk 2 dl fløde til let flødeskum
Flødeskum vendes sammen med chokolademassen
Derefter vendes marengsen i, sættes på køl i min 3 timer før servering
HVID BRÆNDT CHOKOLADE
200 g hvid chokolade
Den hvide chokolade smeltes på en pande ved svag varme under omrøring til chokolade er gyldenbrun
Sættes på køl til den er blevet hård og blendes
LEMONCURD - KAN LAVES DAGEN FØR
3 æg | 200 g sukker | 1,5 dl citronsaft | 90 g koldt smør
Pisk 3 æg, 200 g sukker og 1,5 dl citronsaft sammen i en gryde
Varm op ved svag varme til ca 65°, under konstant omrøring
90 g koldt smør i tern puttes i en efter en under omrøring.
Tages af varme, sigtes og sættes på køl til den er helt kold
TÆRTESAMLING
Frysetøret hindbær | Skovsyre
Kom lemoncurden i bunden af tærterne
Drys den hvide brændte chokolade på
Friske hindbær kommes på tærten så den bliver dækket med hindbær
Lav en quennelle (blommeformet scoop) af chokolademoussen med en spiseske
Frysetørret hindbær kommes på og pyntes af med skovsyre