Tid: 2 timer | Arbejdstid: 30 minutter | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: |||||
Ølmatch: New York Lager
BISQUE
1 kg krabbe | 1 stk fennikel | 4 spsk tomat pure | 2 løg | 2 fed hvidløg | ¼ bundt timian | 300 ml new york lager | 1 l vand | 500 ml fløde | 1 citron
Vask strandkrabberne og flæk dem på midten.
Skær grønsagerne i grove tern.
Sautèr krabberne ved høj varme med tomatpure og olie.
Kom grøntsagerne på og sautèr i yderligere 5 min.
Kom New York lager på og reducer til 1/3 | Tilsæt vand og lad koge i 1 time.
Sigt suppen, tilføj fløde og lad det simre i ca. 20 min og smag til med citron
ESTRAGONSMØR
30 g estragon | 300 g smør
Smelt smøret ved svag varme.
Blend hakket estragon og lunet smør ved høj hastighed i 8 min.
Sigt derefter estragonsmøren i en bøtte så der ca. er 1 cm smør
Sæt på køl og skær derefter i tern
JOMFRUHUMMERTOAST MED ESTRAGON MAYO
2 skiver toast | 30 g estragon | 300 g olie | 2 æggeblommer | 1 citron | 1 spsk sennep | 4 jomfruhummer | 2 spsk smør
ESTRAGONMAYO
Blend estragon & olie ved høj hastighed i 8 min. og sigt estragonolien
Pisk æggeblommer, lidt salt, sennep og saft fra 1 citron
Tilsæt estragonolie langsomt til den tykner til en mayo
JOMFRUHUMMER
Pil hovedet af jomfruhummerne.
Giv siderne på jomfruhummeren et tryk så det siger et knæk, pil skallen af og ta´ endetarmen ud
Steg jomfruhummerne i olie ca. 1 min. ved høj varm med ryggen nedad
Kom smør på og skru ned for panden, vend hummeren og steg i ca 30 sek.
Gem panden med smør fra jomfruhummerne
Skær kanterne af toast og del i 2
Steg gyldne i jomfruhummersmøret