Hindbaertaerte 6 4 Scaled A9fd1059

Hindbærtærte x Ravnsborg Rød

Tid: 3 timer | Arbejdstid: 30 minutter | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: |||||
Ølmatch: Ravnsborg Rød

TÆRTESKAL – KAN LAVES DAGEN FØR
350 g hvedemel | 60 g flormelis | 200 g koldt smør | 2 æggeblommer

Bland 350 g mel, 60 g flormelis og smuldre 200 g koldt smør i tern i melet

Saml dejen med 2 æggeblommer

Rul ud eller trykkes ud i 4 tærteforme (10 cm i diameter)
Bag i ovnen i 12 min ved 200°

CHOKOLADEMOUSSE – KAN LAVES DAGEN FØR
175 g mørk chokolade | 1,5 dl fløde | 3 æggeblommer | 3 æggehvider | 60 g sukker

Smelt 175 g chokolade med 1,5 dl fløde ved svag varme og køl til stuetemp.

Rør 3 æggeblommer i chokolademassen

Pisk 3 æggehvider med 60 g sukker til sukkeret ikke knaser mere

Pisk 2 dl fløde til let flødeskum

Flødeskum vendes sammen med chokolademassen
Derefter vendes marengsen i, sættes på køl i min 3 timer før servering

Ravnsborg Rød Opskrift Nørrebro Bryghus

HVID BRÆNDT CHOKOLADE
200 g hvid chokolade

Den hvide chokolade smeltes på en pande ved svag varme under omrøring til chokolade er gyldenbrun
Sættes på køl til den er blevet hård og blendes

LEMONCURD - KAN LAVES DAGEN FØR
3 æg | 200 g sukker | 1,5 dl citronsaft | 90 g koldt smør

Pisk 3 æg, 200 g sukker og 1,5 dl citronsaft sammen i en gryde

Varm op ved svag varme til ca 65°, under konstant omrøring

90 g koldt smør i tern puttes i en efter en under omrøring.

Tages af varme, sigtes og sættes på køl til den er helt kold

TÆRTESAMLING
Frysetøret hindbær | Skovsyre

Kom lemoncurden i bunden af tærterne

Drys den hvide brændte chokolade på

Friske hindbær kommes på tærten så den bliver dækket med hindbær

Lav en quennelle (blommeformet scoop) af chokolademoussen med en spiseske

Frysetørret hindbær kommes på og pyntes af med skovsyre