Krabbebisque Scaled 8Ef10a66

Krabbebisque x New York Lager

Tid: 2 timer | Arbejdstid: 30 minutter | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: |||||
Ølmatch: New York Lager

BISQUE
1 kg krabbe | 1 stk fennikel | 4 spsk tomat pure | 2 løg | 2 fed hvidløg | ¼ bundt timian | 300 ml new york lager | 1 l vand | 500 ml fløde | 1 citron


Vask strandkrabberne og flæk dem på midten.
Skær grønsagerne i grove tern.

Sautèr krabberne ved høj varme med tomatpure og olie.

Kom grøntsagerne på og sautèr i yderligere 5 min.

Kom New York lager på og reducer til 1/3 | Tilsæt vand og lad koge i 1 time.

Sigt suppen, tilføj fløde og lad det simre i ca. 20 min og smag til med citron

ESTRAGONSMØR
30 g estragon | 300 g smør

Smelt smøret ved svag varme.
Blend hakket estragon og lunet smør ved høj hastighed i 8 min.

Sigt derefter estragonsmøren i en bøtte så der ca. er 1 cm smør

Sæt på køl og skær derefter i tern

New York Lager Opskrift Nørrebro Bryghus

JOMFRUHUMMERTOAST MED ESTRAGON MAYO
2 skiver toast | 30 g estragon | 300 g olie | 2 æggeblommer | 1 citron | 1 spsk sennep | 4 jomfruhummer | 2 spsk smør

ESTRAGONMAYO
Blend estragon & olie ved høj hastighed i 8 min. og sigt estragonolien

Pisk æggeblommer, lidt salt, sennep og saft fra 1 citron

Tilsæt estragonolie langsomt til den tykner til en mayo

JOMFRUHUMMER
Pil hovedet af jomfruhummerne.

Giv siderne på jomfruhummeren et tryk så det siger et knæk, pil skallen af og ta´ endetarmen ud

Steg jomfruhummerne i olie ca. 1 min. ved høj varm med ryggen nedad

Kom smør på og skru ned for panden, vend hummeren og steg i ca 30 sek.

Gem panden med smør fra jomfruhummerne

Skær kanterne af toast og del i 2
Steg gyldne i jomfruhummersmøret