Vores Ølhemmeligheder

Hvad er hemmeligheden bag en god øl?
Vores hemmelighed på Nørrebro Bryghus er, at vi ikke har nogle hemmeligheder!

Ifølge brygmester Michael Rahbek er drivkraften, at vi brygger øl med respekt for traditionerne og fokus på gode råvarer og kvalitet.

Stabilitet og solidt håndværk
Stabilitet og evnen til at kunne levere er nøgleord for bryggerne. De gamle opskrifter er blevet støvet af, og derfor kan vi præsentere noget, vi er stolte af. Fejlfrie øl, som er fuldstændig som du fik dem sidste gang. Og hvis ikke, er de blot forbedret! Vi, hos Nørrebro Bryghus, vil gerne være det stabile bryggeri, som gæsterne kan regne med. Hvor man ved, hvad man får - hver gang.

Vi føler ikke noget behov for at innovere vores øl til ukendelighed, ved at tilføje tidens mest trendy råvarer eller give øllene et fancy og provokerende navn. Derimod fokuserer vi på at brygge velsmagende øl, hvor det gode solide håndværk er i højsædet. 

”Min yndlings øl er en fejlfri øl” - Michael Rahbek

En øl til alle lejligheder
Vores ølfamilie består af Nørrebro Bryghus klassikere såvel som nyere medlemmer og spænder vidt, så du altid kan finde en øl, der passer til lejligheden.

Uagtet om du befinder dig på stranden, på en røgfyldt bodega eller et helt tredje sted, har vi altid en øl der passer – Læs mere om vores forskellige øl her.

En øl ta’r den tid en øl ta’r
En øl skal bruge den rette tid for at udvikle den rette smag, så simpelt er det. Der er dog ikke nogen fast regel for, hvor længe det er, da det varierer meget afhængigt af øltypen.

Hos Nørrebro Bryghus er vi meget bevidste om, at det tager tid at lave øl af den kvalitet vi ønsker, hvorfor vi aldrig går på kompromis med fermenteringstiden for vores øl. Vores pilsner tilbringer for eksempel 6 uger i tanken, før den har nøjagtig den smag vi ønsker.

Vi planlægger vores produktion meget omhyggeligt, men eftersom vores øl tager lang tid at brygge, kan du risikere at gå forgæves på din lokale bar, når du skal have din Nørrebro Bryghus favorit. Skulle uheldet være ude, giver det dig dog muligheden for at prøve en ny øl fra Nørrebro Bryghus familien, indtil din gamle favorit er tilbage.

De gode råvarer er humlen
Ingen Nørrebro Bryghus øl uden de bedste råvarer! For at lave en god øl kræves der gode råvarer, hvorfor vi altid er på jagt efter det bedste vi kan få fingre i.

Vi starter altid med at kigge i vores egen danske baghave, men vores råvarejagt har taget os med rundt i store dele af verden.

Vi starter rejsen i idylliske Thy, hvor vi henter malten til vores Gamle Københavner øl, hos det lille malteri på Gyrupgård. Det familiedrevne foretagende er en kombination af økologisk landbrug, whisky destilleri og malteri, der styres af Andreas og Jakob.

De forskellige forretningsområder giver Gyrupgård mulighed for, at skabe et næsten cirkulært landbrug, hvor store dele af restprodukter genanvendes og bruges til at fremme processen på andre områder.

Det danske klima gør dog, at vi ikke kan hente økologisk humle fra Danmark, da der sjældent er to somre der er ens, hvilket resulterer i at kvaliteten kan svinge for meget.

Derfor kigger vi mod vores naboer mod syd, da vi henter meget af vores humle fra Tyskland ligesom vi også henter meget af vores malt hos Weyermann i Bramberg.

Eftersom klimaet har meget indflydelse på smagen på både malt og humle, varierer vores leverandører afhængigt af hvilke smage vi ønsker at fremhæve. Fælles for dem alle er dog, at kvaliteten er i top og det selvfølgelig er 100% økologisk.

Brygningen

Udgangspunktet for en velsmagende øl findes i øllets fire basisingredienser, nemlig malt, vand, humle og gær. Og de absolut bedste af slagsen, vi kan skaffe. Dertil kommer en god opskrift og en grundig og talentfuld brygger - så kan det ikke gå helt galt.

Fra malten kommer øllets farve samt en masse smag og sødme og fra sødmen stammer alkoholen. Malten knuses og alle godterne udvindes i brygvandet. Dernæst fjernes skallerne fra malten i en si og sukkervandet - urten - koges med den vidunderlige humle, som konserverer øllet og giver tilpas bitterhed og inciterende aromaer.

Næst følger den ugelange gæring, hvor ølgæren laver sukkerstoffer om til alkohol og kulsyre - det, du stifter bekendtskab med som øllets bobler. Endelig modnes øllet, og det tager alt fra et par uger til flere år alt afhængig af øltypen.

Tilbage står kun at nyde øllet - og det gøres naturligvis bedst på Nørrebro Bryghus.

Kontakt

Vi er altid klar til dit besøg og til at tage imod eventuelle spørgsmål

Nørrebro Bryghus
Ryesgade 3
2200 København N

Cvr. nr. 26882451

Telefon:
3530 0530

Henvendelser omkring selskaber sker via selskabs formular her

Mail vedr. restaurant og bar: info@noerrebrobryghus.dk

Kontrolrapport

Find vores kontrolrapporter her

Kontrolrapport bryggeriet i Hedehusene

Find vores kontrolrapporter her

Kontrolrapport for bryggeriet i Odense

Find vores kontrolrapporter her

Gå til Whistleblower system her

Se cookiepolitik her
her

Åbningstider

Man-ons:
Lukket
Torsdag:
Lukket
Fre-lør:
Lukket
Søn:
Lukket

Lukkedage i restauranten
Søndag - Onsdag

Find vej

Bil

Bus

Tog

Cykel, gå-ben og kørestole