Tid: 3 timer | Arbejdstid: 30 minutter | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: |||||
Ølmatch: Ravnsborg Rød
TØRRET TOMAT (Kan laves dagen før)
10 tomater | 20 g sukker | Salt
Tomater skæres i tynde skiver og ligges ud på en bageplade med bagepapir
Drys et let lag med salt og sukker på tomaterne
Kom bagepapir og en ny plade ovenpå og bag under pres i 2 ½ time ved 130°
Når tomaterne er kølet af, blendes de til fint pulver. Gem 12 skiver til senere
KALVEFILET
1 kg afpudset kalvefilet | 4 shisoblade eller radishoblade | ½ bk stenfri grønne druer
Brun den afpudsede kalvefilet og steg videre i ovnen på 56° i 3 timer
Shiso eller radisho blade snittes fin og vindruer halveres
SØDKARTOFFEL MED HYBENGELE
2 stk sødkartoffel | 100 g hybengele | Olie | Salt
Bag kartoflerne enkeltvis i sølvpapir med olie og salt i 1 time ved 180°
Skær kartoflen på langs og smør hybengelen og salt på skæreflade
RAVNSBORG RØD SAUCE
300 ml ravnsborg rød | 2 løg | 1 l hønsefond | 2 gulerødder | peberkorn |4 lauerbærblade | ½ bundt bladselleri | 50 g smør
Skær grøntsager i grove stykker og sautèr i en gryde med lauerbær og peberkorn
Ravnsborg Rød Ale hældes på og reduceres til 1/3.
Hønsefond tilsættes