BROWN ALE

Brown Ale er en øltype, der stammer fra England, og som har en dyb, kastanjebrun farve og en rund, fyldig smag. Brown Ale blev brygget i Newcastle-området i det 18. århundrede, hvor man begyndte at kalde den mørke, overgærede øl for Brown Ale på de engelske bryggerier.

 

Den adskiller sig fra andre øltyper ved at have en medium til lav bitterhed, en afrundet smag og en sødlig aroma med noter af karamel og ristede nødder. 

 

Øllet brygges med mørk malt, som giver den karakteristiske, mørke farve og unikke smag. Brown Ale brygges ved at koge malten med vand og humle, og derefter tilsættes gær for at starte fermentationen. Når fermentationen er færdig, er resultatet en fantastisk Brown Ale med en dyb brun farve, en cremet og fyldig skumkrone og en velafbalanceret smag af karamel, ristede nødder og en let bitter finish. Det er en øl, der passer perfekt til de kolde vintermåneder, og som også er lækker at nyde på en varm sommerdag.

Britisk Brown Ale

Den britiske Brown Ale er nok den mest kendte type øl, hvor Newcastle Brown Ale nok er en af de mest kendte Brown Ales den dag i dag. Oprindeligt var den mørke øl en mild ale, som man bryggede på 100% brun malt, da man dengang kun havde teknikken til at male kornet over tørv, hvilket gjorde, at malten blev farvet brunt. Brown Ale nød stor popularitet indtil omkring 1900-tallet, men blev hurtigt erstattet, da man fandt teknikken til at lave lyse øl, såsom pilsnere og pale ales.

Amerikansk Brown Ale

Amerikanerne er et folkefærd, der har været særligt glade for den mørke Brown Ale. I løbet af 1980'erne begyndte amerikanske hjemmebryggere fra Texas og Californien at udvikle den amerikanske Brown Ale. Denne type blev til en mere humlet version – både i smagen og aromaen. Humlen bragte også mere bitterhed med sig i smagen og en højere alkoholprocent end den klassiske og britiske version.

Brown Ales smagsnuancer

De typiske smagsnuancer, man kan forvente, når man nyder en Brown Ale, er en generel maltsødme, honning, kanel, vanilje, chokolade, tørret frugt og nødder. Disse smagsnuancer er også, hvorfor en Brown Ale er et virkelig godt match til de mørke og mere intense kødretter. Særligt den britiske version af Brown Ale er god til stegt kød og saucer, hvorimod den humlede amerikanske version gør sig godt til mere krydrede retter og asiatisk mad.


Læs mere om de forskellige øltyper i vores øl leksikon.

Kontakt

Vi er altid klar til dit besøg og til at tage imod eventuelle spørgsmål

Nørrebro Bryghus
Ryesgade 3
2200 København N

Cvr. nr. 26882451

Telefon:
3530 0530

Henvendelser omkring selskaber sker via selskabs formular her

Mail vedr. restaurant og bar: info@noerrebrobryghus.dk

Kontrolrapport

Find vores kontrolrapporter her

Kontrolrapport bryggeriet i Hedehusene

Find vores kontrolrapporter her

Kontrolrapport for bryggeriet i Odense

Find vores kontrolrapporter her

Gå til Whistleblower system her

Se cookiepolitik her
her

Åbningstider

Man-ons:
Lukket
Torsdag:
Lukket
Fre-lør:
Lukket
Søn:
Lukket

Lukkedage i restauranten
Søndag - Onsdag

Find vej

Bil

Bus

Tog

Cykel, gå-ben og kørestole