Hvedeøl fremstilles ved at brygge maltet byg med humle, vand og gær. Historien bag hvedeøl går langt tilbage i tiden, og man mener, at den første hvedeøl blev brygget af sumererne i Mesopotamien for omkring 5.000 år siden. Hvedeøl fik senere stor popularitet i Egypten, Grækenland og Romerriget, og det blev også en populær drik i middelalderen i Europa. I dag findes der mange forskellige typer af hvedeøl, og det er en af de mest populære typer af øl i verden.
En hvedeøl defineres ved, at der bliver brugt hvedemalt til at fremstille øltypen. Mængden af hvedemalt varierer fra bryggeri til bryggeri. Vi brygger f.eks. vores Stuykman Weissbier med præcis 30% hvedemalt. Grunden til, at der ikke bliver brugt mere, og aldrig 100% hvedemalt, er, fordi hvedemalten bliver til en grødet masse, der kan gøre det svært at trykke urten igennem i brygningsprocessen.
Når man starter med at lave en hvedeøl, er temperaturen et afgørende element for det endelige resultat. Derfor skal opstartstemperaturen ligge på 48 grader efterfulgt af en proteinpause på ca. 15-20 minutter. Hvis temperaturen er for varm, så vil masken være som havregrød, og gennemløbstiden vil derfor være rigtig lang og tage flere timer, end hvis opstartstemperaturen havde været rigtig. Hvedeøllet er også uklart, medmindre man har valgt at filtrere den. Dette skyldes det høje proteinindhold i hvedemalten modsat det proteinfattige maltbyg.
Der skal en speciel hvedeølsgær til, når man laver hvedeøl for give øllet dens karakteristiske smag af banan. Dertil bliver der tilsat en humle med noter af frugt under brygprocessen, som giver øllet en let og frisk smag.
Hvedeøl har en lang tradition i Danmark, og vi vil gerne gøre vores for at bevare og udvikle denne tradition. Vores hvedeøl er en hyldest til den danske brygkultur og en ode til den klassiske danske hvedeøl.
Læs mere om de forskellige øltyper i vores øl leksikon.
Vi er altid klar til dit besøg og til at tage imod eventuelle spørgsmål
Nørrebro Bryghus
Ryesgade 3
2200 København N
Cvr. nr. 26882451
Telefon:
3530 0530
Henvendelser omkring selskaber sker via selskabs formular her
Mail vedr. restaurant og bar: info@noerrebrobryghus.dk
Find vores kontrolrapporter her
Find vores kontrolrapporter her
Find vores kontrolrapporter her
Gå til Whistleblower system her
Se cookiepolitik her
her
Man-ons:
|
Lukket
|
Torsdag:
|
Lukket
|
Fre-lør:
|
Lukket
|
Søn:
|
Lukket
|
Lukkedage i restauranten
Søndag - Onsdag
Mail til bryggeri: support@noerrebrobryghus.dk
Kontakt vores bryggeri på 46 55 04 70
Åben mandag - fredag 9.00 - 15.00
Baldersbrønde Bryggeri A/S
Baldersbuen 25
2640 Hedehusene
Nørrebrogade ad Ravnsborgade forbi Nørrebro teater og herefter Ryesgade lige efter Skt. Hansgade.
Tagensvej efter Panum lige før søerne kommer Ryesgade. Kørestolsbrugere er mere end velkomne og vi har en lift til restauranten. Kontakt os venligst for nærmere forklaring